Berlijn

20131028-193855.jpg

Kortgeleden vertrokken we voor een korte citytrip naar Berlijn. Ik zocht en vond een goed en goedkoop hotel op Hotelspecials.nl en boekte 2 nachten incl. ontbijt voor € 100,-. Goeie deal hè ?
We logeerden in het Grand City Hotel Berlin East welke vlak buiten het centrum ligt. Vanaf het hotel is het centrum gemakkelijk te bereiken met de tram en dus parkeerden we onze auto en maakten in de stad voor € 6,20 per dag gebruik van het openbaar vervoer.

Bij cafe Lebensart (unter den linden) at ik een heerlijke curryworst en dronk ik een lekker biertje, uren slenterden we door de stad en shoppen deden we natuurlijk op de Kürfurstendam. Een eindje verderop, aan de Tauentzienstrasse, bracht ik nog een bezoekje aan Forever21 en natuurlijk moest ik nog langs bij KaDeWe.
KaDeWe staat gelijk aan beautyheaven, de meest mooie cosmeticamerken worden er verkocht en het heeft me veel moeite gekost om m’n portemonnee dicht te houden.
De Brandenburger Tor, de Rijksdag en alle andere bekende bezienswaardigheden zagen we natuurlijk ook nog en ‘s avonds is het erg leuk om naar de Alexanderplatz of Potsdamerplatz te gaan. Voor €13,- p.p. kochten we een toegangskaart voor de Berliner Zoo. De dierentuin staat bekend als een van de rijkste ter wereld, sommige verblijven waren best de moeite om te zien maar qua leefruimte hadden we medelijden met veel dieren….
Natuurlijk vlogen de dagen voorbij en stapten we in de auto om terug naar huis te rijden. Onderweg, vlak buiten de stad, toch nog even geshopt bij de Designer Outlet Berlin. Als afsluiting nog een flinke schnitzel gegeten en voordat ik het in de gaten had waren we alweer thuis.
Berlijn, een leuke en mooie stad voor een korte citytrip !

This entry was posted in Plog and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *