Beste 16-jarige ik

Twee weken geleden publiceerde de Stichting Melanoom onderstaand filmpje op Youtube. Al heel lang is bekend dat de zon niet alleen maar positieve effecten kan hebben. De zon geeft energie en warmte, maakt ons vrolijk en zorgt voor een mooi bruin tintje in de zomermaanden. Door te lang in de zon te zijn kunnen we verbranden, dat weet iedereen. Maar dat het verbranden van je huid voor je 18e levensjaar je kans op kwaadaardige huidkanker kan verdubbelen, wist je dat ook ?

De Stichting Melanoom is een campagne gestart om ons van de gevaren van de zon bewust te maken en om het belang van regelmatige controle op verdachte plekjes onder de aandacht te brengen. De campagne bestaat uit het YouTube filmpje en een grootschalige Facebook campagne. Ook via Twitter wordt deze campagne verder versterkt (#beschermtegenmelanoom).

Deze campagne wordt mede ondersteunt door Prins Floris & Prinses Aimée van Oranje:”Wij zien in onze eigen vriendenkring wat de gevolgen van melanoomkanker zijn en willen hiermee benadrukken dat jezelf beschermen tegen de zon van levensbelang kan zijn”.

Je kunt jezelf of je vrienden via Facebook een zonbeschermend pakket laten toesturen. Zo hoopt Stichting Melanoom deze belangrijke boodschap maximaal te verspreiden en het snel groeiende aantal melanoom patiënten terug te dringen. Deel de boodschap vooral ook met al je facebookvrienden !

Het filmpje van de Stichting Melanoom waarschuwt ons voor de nadelige gevolgen van te lang zonnebaden en wijst ons nogmaals op het belang van het gebruik van goede bescherming in de zon. Mocht de zon zich dus binnenkort wel gaan laten zien, zorg ervoor dat je een zonneproduct met hoge beschermingsfactor gebruikt !

This entry was posted in Plog and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *