Boekrecensie: De Expat – Patricia Snel

 

Afgelopen februari zag ik het programma “Mooiste meisje van de klas” van Jaap Jongbloed waarin het leven van Patricia Snel centraal stond. Patricia woont en werkt sinds begin 2011 in Singapore en schreef daar ook haar nieuwste boek, de thriller “De Expat”.

Na het zien van het programma werd ik nieuwsgierig naar het boek, ik moet bekennen dat ik geen van haar eerdere twee boeken gelezen heb. “Verblind” kwam in 2010 uit, gevolgd door “De Intrigant” in 2011. “De Expat” is sinds februari bij de boekhandel verkrijgbaar.

In dit boek laat ze ons door de ogen van hoofdpersoon Julia zien dat het leven in Singapore niet altijd helemaal perfect is en niets is wat het lijkt.

Julia verhuisd met haar man Paul vanuit Nederland naar Singapore. Paul maakt lange werkdagen en is veel op reis en Julia kan maar langzaam aan haar leven in de stad wennen. De relatie tussen Paul en Julia krijgt het zwaar te verduren, Julia vermoedt dat Paul geheimen voor haar heeft en als Julia vreemd gaat met haar overbuurman krijgt ze hier al snel spijt van. Wanneer de huishoudelijke hulp van de buurman op verdachte wijze om het leven komt en Julia zelf doelwit wordt, zet ze alles op alles om de waarheid te achterhalen.

Het boek begint al heel spannend in de korte inleiding van het verhaal en het maakte dat ik snel door wilde lezen. Het verhaal draait niet alleen om het spannende plot van het boek maar geeft ons ook een inkijkje in het luxe leven dat Paul, Julia en hun vrienden in Singapore leven.

Ik heb het boek erg snel uitgelezen, de personages zijn goed uitgewerkt en het boek was van begin tot eind spannend en boeiend. Ik wil nu ook de andere boeken van Patricia gaan lezen, ben benieuwd of deze net zo goed zijn. Wat mij betreft een aanrader dus!

Ik kocht het boek in de Itunes Store, maar het is natuurlijk ook bij Bol.com of bij de boekhandel verkrijgbaar.

Heb jij de boeken van Patricia ook al gelezen ? Ik vind het leuk om te horen wat jij ervan vond !

This entry was posted in Plog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *