Chex mix op z’n Nederlands

image

Jullie hebben in een van mijn plogs vast en zeker gelezen dat ik mezelf voor Kerst een slowcooker cadeau gaf en ik heb er deze weken al veel lekkers in gemaakt.

Op Pinterest ging ik op zoek naar lekkere recepten en ik kwam daarbij het recept voor Chex mix vaak tegen. Chex mix is een Amerikaans recept voor een snack op basis van Chex ontbijtgranen.
Deze ontbijtgranen heb ik helaas zowel off- als online niet kunnen vinden dus maakte ik mijn eigen interpretatie van het recept.

image

Ik zocht in de supermarkt naar kleine pretzels maar die zaten blijkbaar niet in het assortiment. Omdat ik denk dat zoute sticks hetzelfde smaken en alleen een andere vorm hebben nam ik die mee. Verder kocht ik honey hoops bij de Lidl en ongezouten pinda’s.

Ik brak de sticks in kleinere stukjes en deed de hele zak pinda’s erbij en vulde dit in de slowcooker aan met wat van de honey hoops.

In een pannetje op het vuur smolt ik de boter en deed hierbij de overige ingrediënten.

– 100 gram boter
– 4 eetlepels worchestersaus
– 1 eetlepel Knoflookpoeder
– 1 eetlepel zout

Vervolgens goot ik het mengsel over de mix in de slowcooker en na goed maar toch voorzichtig roeren zette ik de slowcooker voor 2 uur op de lage stand.

image

Omdat er in mijn deksel geen gaatjes zitten die het vocht laten ontsnappen deed ik er een theedoek onder om het op te vangen. De mix zou anders te zacht worden en dat is juist niet de bedoeling.

image

Na 2 uur en af en toe roeren konden we proeven en Jeff heeft er flink van gegeten, goedgekeurd en voor herhaling vatbaar dus!

This entry was posted in Food, Plog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *