De heerlijkheid van thuiskomen

20120821-155244.jpg

Het zit er alweer op, onze Roadtrip in de USA en gisteren kwam ik veilig maar enorm moe weer thuis na de lange vlucht vanuit Miami.

Ondanks dat ik een enorm fijne vakantie gehad heb, vind ik het ook weer heerlijk om thuis op m’n eigen vertrouwde stekkie te zijn. Enige nadeel is eigenlijk alleen die enorme stapel wasgoed die uit m’n koffer tevoorschijn kwam…

Van de beruchte jetlag heb ik tot nu toe niet zo heel veel last, ik ben gisteren na thuiskomst niet gaan slapen ondanks dat ik aardig zat te knikkebollen en heb het volgehouden tot een uur of tien gisteravond. Uiteindelijk heb ik de hele nacht heerlijk in m’n eigen bed geslapen zonder te vroeg wakker te worden. Het tijdverschil met Miami bedraagt maar 6 uur, maar ik weet uit ervaring dat zelfs dat kleine verschil voor een aardige verwarring in je bioritme kan zorgen. Het beste is dan ook om je zo snel mogelijk weer aan de Nederlandse tijd en dagelijkse ritme te houden zodat de jetlag zo min mogelijk vat op je krijgt. Misschien komt de man met de hamer nog, maar ik denk dat het dit keer meevalt.

20120821-161329.jpg

Sjors, mijn hondje, heeft twee weken bij m’n ouders gelogeerd en dat heeft de hele buurt daar geweten. Sjors is erg lief en aanhankelijk, maar hij maakt z’n reputatie wel waar. Chihuahua’s staan erom bekend enorm fel te kunnen zijn en Sjors gaat dan ook als een bezetene te keer tegen iedere soortgenoot die hij tegenkomt. Nu wonen mijn ouders in een buurt met veel hondenbezitters en mijn moeder gaf toe dat ze zich af en toe best schaamde voor al het kabaal waarmee ze over straat ging. De buurvrouw een paar huizen verderop vroeg haar zelfs of ze niet een andere route wilde nemen omdat ze steeds opgeschrikt werd door het geblaf van mijn kleine dappere held….
Mijn moeder liep vervolgens een paar extra rondjes rondom dat huis, ook wel weer lachen !

De plantjes en bloemen op mijn dakterras hebben mijn afwezigheid helaas niet overleeft, wat te verwachten was omdat er niemand voor ze zorgde. Heb dus maar snel wat fleurige fake bloemen gehaald zodat ik er nu de hele winter nog van kan genieten !
In Amerika is eigenlijk alleen de koffie die we bij Starbucks of Dunkin Donuts haalden te drinken, alle overige koffie die men er serveert mag je geen koffie noemen maar is gewoon heet water met een licht koffiesmaakje. Ik begon mijn dag vanmorgen natuurlijk met de koffie uit mijn eigen Dolce Gusto apparaat, ik ben een echte koffieaddict en drink eigenlijk teveel van het zwarte goud. Net als Cola Light trouwens, de enige frisdrank die ik echt lekker vind.

20120821-170410.jpg

Misschien toch maar iets minderen en meer water gaan drinken….past ook goed in het Weight Watchers regime waar ik vandaag ook weer mee begonnen ben. Een tijdje terug ben ik hier een aantal kilo’s mee kwijtgeraakt en een paar maanden terug heb ik de app op mijn telefoon geïnstalleerd en me opnieuw aangemeld met de bedoeling de terug gekregen kilo’s weer kwijt te raken. In de vakantie heb ik veel en vet gegeten dus ik durf eigenlijk nog niet zo goed op de weegschaal. Deze week maar even beginnen met punten bijhouden en dan volgende week maar ff een keertje doen denk ik.
Vind het trouwens ook altijd spannend om te zien wat er in mijn brievenbus zit na twee weken afwezigheid. Misschien vind je dat maar raar, maar normaal gesproken krijg ik nooit zoveel post en nu was er misschien heel veel in 1keer ! Helaas is de stapel ook nu niet zo groot, maar kreeg ik van de dames van de Fab redactie wel het nieuwste nummer thuisgestuurd. Een tijdje geleden had ik een leuke lunchafspraak op de redactie en ze beloofden me na afloop het nieuwste nummer toe te sturen. Fab is een redelijk nieuw en ontzettend leuk blad, een aanrader dus !

Gistermiddag ook al direct even weer wat boodschapjes gehaald bij mijn favoriete Jumbo supermarkt want voordat ik vertrok had ik natuurlijk mijn hele voorraad levensmiddelen zoveel mogelijk opgemaakt. Ik vind boodschappen halen nooit vervelend en de Jumbo is mijn favoriete supermarkt omdat het assortiment zo uitgebreid is, de service prima en het personeel bijzonder vriendelijk is. Ik probeer graag nieuwe en voor mij onbekende producten uit en Jumbo verrast me nog regelmatig met dingetjes die ik nog niet eerder geproefd had. Wist je dat ze tegenwoordig ook een hele leuke app voor je IPhone hebben met een receptenshaker waaruit je iedere dag weer een nieuw gerecht tevoorschijn kunt toveren ?

De rest van deze week doe ik nog even niet zoveel, ik heb nog vakantie en hoef pas maandag weer voor Look Good…Feel Better aan de slag. As we speak zie ik trouwens wel weer een LGFB mailbericht van een collega binnenkomen, toch maar ff reageren misschien ? Ook in de vakantie zag ik de mail gewoon binnenkomen omdat ik deze ook op mijn IPhone en IPad ontvang. Als het om dringende zaken gaat reageer ik altijd wel, maar mijn afwezigheidsassistent staat aan dus men krijgt sowieso een berichtje van mij terug. Mail ontvangen in de vakantie of op dagen dat ik eigenlijk niet werk vind ik trouwens niet vervelend, men weet dat ik afwezig ben en ik reageer wel wanneer dat echt nodig is. Ik vind trouwens dat ik de leukste baan van de wereld heb, dus dan is het toch nooit een straf om buiten je werktijd af en toe nog met je werk bezig te zijn ?

De heerlijkheid van thuiskomen is voor mij gewoon dat ik al mijn vertrouwde spulletjes weer om me heen heb, lekker slapen in eigen bed en douchen in mijn eigen badkamertje. Sjors weer blij, die vind overal weer botjes en hondenkoekjes want hij verstopt altijd van alles en het enige dat nog mist zijn mijn kinderen. Die vieren nog vakantie met hun vader in Spanje maar komen ook deze week gelukkig weer thuis. Pas dan is mijn heerlijkheid weer compleet !

Ik ben benieuwd of jij het ook fijn vind om na je vakantie weer thuis te komen of zou je vakantie wat jou betreft oneindig mogen zijn ?

This entry was posted in Plog and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *