Foundation kiezen

20130312-173816.jpg
Het kiezen van de juiste foundation en het aanbrengen ervan is voor veel vrouwen nog niet zo eenvoudig. In de schappen van de drogist of parfumerie zie je tegenwoordig veel verschillende soorten en kleuren foundation en daardoor weet je misschien helemaal niet meer welke je moet kiezen. Hieronder een aantal richtlijnen en tips die het kiezen van de voor jou perfecte foundation wat gemakkelijker zullen maken.

De bedoeling van de foundation in de make-up is dat deze eventuele vlekjes en oneffenheden verdoezeld en je huidskleur egaliseert. Vaak wordt er gekozen voor een te donkere kleur foundation met als gevolg dat je make-up eruit ziet als een masker en dat was vast niet je bedoeling. Een foundation is het mooist als deze niet opvalt en moet daarom vooral niet veel donkerder zijn dan je eigen huidskleur.

Voor het vinden van de juiste kleur breng je een klein beetje aan op je kaaklijn en werk je deze een klein beetje uit. Kijk vervolgens even in het daglicht of de kleur ongeveer overeen komt. Neem liever een te lichte kleur dan een te donkere (tegen het maskereffect), je kunt de kleur later eventueel bijwerken met een donkerdere poeder.

20130312-174127.jpg

Eventueel kun je ook een te lichte en een te donkere foundation aanschaffen omdat je hiermee altijd de juiste kleur kunt mengen. Bij de betere parfumerie of drogist kun je overigens best vragen om een aantal proefmonsters om op je gemak thuis uit te kunnen proberen om een goede keuze te kunnen maken.

Naast dat de kleur van je foundation bij je huidskleur moet passen, moet het natuurlijk ook geschikt zijn voor jouw huidtype. Heb je een droge huid dan kies je het best voor een foundation op oliebasis en wanneer je een vette huid hebt kun je beter voor een foundation met daarin veel poeder kiezen. Tegenwoordig zijn er ook foundations met verzorgende en of licht reflecterende bestanddelen die je huid zo mooi mogelijk laten stralen.

20130312-174304.jpg

Je kunt de foundation gewoon met je vingers aanbrengen of eventueel met een sponsje of kwast. Zet geen stipjes op je gezicht voordat je het uit gaat werken, voor je het weet zijn de kleurpigmenten al in je huid getrokken en wordt je make-up vlekkerig! Breng de foundation vanuit het midden van je gezicht aan en werk deze naar buiten toe uit. Vervaag de foundation langs je haargrens, oren en kaaklijn zodat er niet een hele duidelijke scheiding tussen wel en geen foundation ontstaat.
Wil je een iets transparantere dekking, dan kun je de foundation zelfs mengen met een klein beetje dagcrème of aanbrengen met een iets vochtig sponsje. Poeder de foundation na het aanbrengen licht af om ervoor te zorgen dat deze de hele dag mooi blijft zitten en mat blijft.
Veel succes met het vinden van de voor jou perfecte foundation, laat je me weten welke het geworden is?

This entry was posted in Beauty and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *