Voor 4 glazen:
– 3 eidooiers
– zakje vanillesuiker
– 250 gr. mascarpone
– amaretto of koffielikeur
– kopje espresso
Begin met het mixen van de eidooiers met het zakje vanillesuiker. Dit kan met de handmixer (op de hoogste stand ) of zoals ik dat deed met de keukenmachine. Mix minimaal 5 minuten.
Hierna voeg je de mascarpone en 2 eetlepels espresso en een scheutje van de likeur toe. Mixen tot er een mooie gladde massa ontstaan is.
De rest van de espresso meng je met nog een scheutje likeur. De lange vingers breek je in stukjes en de hoeveelheid is afhankelijk van de glazen die je gebruikt. De lange vingers dip je vervolgens in het espresso/likeur mengsel en hiermee bedek je de bodem van je glazen. Een laagje mascarpone mengsel erop gevolgd door weer een laagje lange vingers en nog een laagje mascarponespul en je bent klaar.
Laat de glazen minimaal 2 uur in de koelkast rusten en bestrooi ze bij het opdienen met een klein beetje cacao.
Eet smakelijk!