Huidverzorging na je 40e

image

Nu ik wat ouder word is mijn huid gebaat bij wat extra aandacht en goede huidverzorging. Afgelopen september vierde ik mijn 40e verjaardag. Zo rond mijn pubertijd kreeg ik last van puistjes en meeëters en van die tijd kan ik me nog goed herinneren dat ik daarvoor niet altijd de meest goede producten gebruikte. Voordeel van die vette huid is echter wel dat lijntjes en rimpeltjes pas later verschijnen en daar pluk ik nu de vruchten van.

Wat gebeurt er eigenlijk met je huid als je ouder wordt?

Hoe ouder je bent, hoe droger je huid zal worden. De eerste lijntjes en rimpeltjes ontstaan of zijn misschien al zichtbaar. Zo rond je 40e levensjaar is je huid niet meer zo heel goed in staat om vocht vast te houden en heb je dus baat bij huidverzorgingsproducten die je daar bij helpen. Zoek naar producten voor een ouder wordende huid die geen alcohol bevatten en gebruik een vochtregulerende creme met eventueel een serum daaronder. Dat kunnen heel goed producten voor een droge huid zijn. Op een bepaald moment zal ook de elasticiteit van je huid afnemen. Een product met alpha hydroxyzuur zal je huid helpen collageen aan te maken zodat je huid wat steviger blijft. Een alpha hydroxyzuur zorgt bovendien voor een mooie egale teint van de huid. Ook Hyaluronzuur is een goed ingrediënt omdat deze de huid helpt vocht vast te houden.

Anti oxidanten

Anti oxidanten hebben bewezen het huidverouderingsproces tegen te kunnen gaan. Ze komen voor in zowel voedsel als in huidverzorgingsproducten. Zorg daarom voor voldoende inname van groenten en fruit. Als je dagelijks voldoende groente opschept en 2 stuks fruit eet ben je erg goed bezig.

Anti oxidanten vind je in cremes in de vorm van de ingrediënten vitamine C en E en in bijvoorbeeld de toevoeging Q10. Ze zullen de negatieve werking van vrije radicalen tegengaan en er zo voor zorgen dat jij langer jeugdig blijft.

Welke producten gebruik jij al om huidveroudering tegen te gaan?

 

 

This entry was posted in Beauty and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *