Kip met ananas in kaassaus

20130225-180227.jpg

Afgelopen kerst aten we bij mijn ouders een heerlijk vleesgerecht naar een recept van hun Duitse buurvrouw. Mijn moeder is absoluut geen keukenprinses ( van wie zou ik het talent dan hebben ?) en de buurvrouw heeft haar geholpen bij de bereiding, hoe lief ! Ik kreeg het recept mee naar huis en heb het ondertussen al een keer of 3 opnieuw gemaakt. Super simpel en snel te maken.

Benodigdheden:

– 1 pakje cheddar smeltkaas
– 1 pakje smeerkaas
– 1 pakje slagroom
– 3 kipfilets
– ananasringen

Bereidingswijze:

Bak de kipfilets gaar in de koekepan. Neem een steelpannetje en giet hier de slagroom in en doe de plakjes cheddarkaas erbij. Goed roeren om de kaas te laten smelten. Vervolgens de smeerkaas toevoegen en nogmaals roeren.

Doe de kip in een ovenschaal en bedek deze met ananasringen. Giet de kaassaus erover en zet de schaal een minuut of 20 op 220 graden in de (hetelucht) oven.

De schotel is klaar als de saus een mooi bruin kleurtje gekregen heeft.

Heerlijk met gebakken aardappeltjes !

Het originele recept bestaat eigenlijk uit Casselerrib met ananas en kaassaus maar ik heb voor mijn recept kipfilet gebruikt. Ook heb ik deze keer ananas in blokjes in plaats van ringen genomen. Na het eten van dit recept raad ik je trouwens aan om minstens 4 dagen gezond en caloriearm te eten, ik durf de calorieën in dit recept niet te tellen (ondanks de light cheddar en smeerkaas) maar lekker is het wel !

20130225-180256.jpg

This entry was posted in Food and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *