Let spring begin !

Toen ik afgelopen maandag na mijn afspraak in Drachten thuis kwam, was mijn buurvrouw ontzettend druk met het wassen van haar ramen. De kinderen kwamen uit school en waren bijzonder vrolijk en Sjors (mijn hondje) heeft de hele middag lopen kwispelen. Het heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat de lente binnenkort begint leek te gaan beginnen en ik vind het heerlijk !

Helaas zijn de weersvoorspellingen voor de komende dagen weer behoorlijk winters maar nu we van de lente hebben mogen proeven kan ik niet meer wachten tot de temperaturen weer omhoog gaan.

Om goed voorbereid te zijn als die heerlijke lente dan eindelijk begin heb ik een lijstje gemaakt met een aantal leuke en nuttige tips:

Begin binnenshuis met de grote voorjaarsschoonmaak, nu de zon flink in je huis schijnt zie je stof en spinnenwebben extra goed en deze moeten verdwijnen ! Was je gordijnen, kussens en dekentjes en zet een vrolijke bos tulpen op tafel. Wedden dat je hier heel vrolijk van wordt ? Oh ja, het is ook bijna pasen en dus zijn er weer volop paaseitjes in de supermarkt, fijne beloning na een ochtend of middag hard werken.

Voor wat betreft je lichaamsverzorging kun je natuurlijk ook al beginnen met de voorbereidingen voor de 1e “rokjesdag”. Als je het ontharen van je benen in de winter niet zo heel erg belangrijk vindt is het nu tijd om er weer mee te beginnen. Gebruik een speciale lichaamsscrub voor je lijf zodat je huid straks optimaal kan profiteren van de eerste zonnestralen. Scrub je voeten en smeer ze daarna lekker in met een voetencréme of maak een afspraak bij de pedicure om je voeten weer slipperproof te krijgen en lak je nagels alvast. Pastelkleurtjes op je nagels zijn dit voorjaar helemaal hot, wat dacht je bijvoorbeeld van mintgroen ? Ook een frisse en lichte parfum of bodyspray staat garant voor een voorjaarsgevoel, de zwaardere geuren halen we in het najaar wel weer uit de kast.

Als de voorbereidingen gedaan zijn mag de lente beginnen, jij bent er helemaal klaar voor en kunt bij de eerste aangename zonnestralen gewoon vertrekken naar het terras in de stad. Enjoy !

bron foto 1 en 2

This entry was posted in Plog and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *