Mijn favoriete Apps

20120804-093746.jpg

Weken voordat de eerste Iphone in Nederland in juli 2008 geintroduceerd werd reserveerde ik mijn exemplaar bij de telefoonwinkel en werd mijn geduld aardig op de proef gesteld. Ik weet nog dat ik in Spanje met vakantie was toen mijn Iphone eindelijk gehaald kon worden en dat ik daar verschrikkelijk van baalde, vanaf dat moment wilde ik zo snel mogelijk naar huis !

Sindsdien kan ik niet meer zonder mijn telefoon en ben ik zeg maar een soort van verslaafd aan het apparaat. Inmiddels is mijn eerste Iphone natuurlijk al eens vervangen en wacht ik nu met smart op de Iphone5 die binnenkort gelanceerd zal worden.

Natuurlijk heb ik op mijn telefoon ontzettend veel Apps, maar een aantal ervan gebruik ik dagelijks en die staan natuurlijk in het eerste scherm. Op dit moment staat daar o.a. een mapje Amerika 2012 waarin ik de Apps gezet heb die ik speciaal voor mijn vakantie gedownload heb. De Negotiator van Priceline heb ik voor alle hotelboekingen gebruikt en deze werkt erg simpel en is ontzettend handig gebleken. Daarnaast staat er een App van Virtually There waarin ik onze boekingen voor de vluchten gemakkelijk kon raadplegen en zelfs de stoelen kon reserveren. Ook staat in deze map de App My Maps waarin ik de kaart heb opgeslagen die ik in Google Maps maakte met onze USA route. Naast dit mapje zie je op mijn beginscherm ook het navigatieprogramma van Navigon, ik kocht voor zo’n 23 euro de kaart voor Oost Amerika en dit werkte onderweg helemaal perfect. We zochten er regelmatig de dichtsbijzijnde Dunkin’ Donuts in op…. Navigon werkt overigens zonder je internetverbinding te gebruiken, dataroaming in het buitenland kan dus gewoon op “uit” blijven staan.

Verder gebruik ik veel Apps die betrekking hebben op social media, zoals Facebook, Foursquare en Twitter. Voor het twitteren gebruik ik al heel lang Hootsuite en dat is vooral omdat ik hiermee gemakkelijk meerdere accounts kan beheren en ik tweets en berichten op facebook voor LGFB vooruit in kan plannen.

Flipboard is een leuke App waarmee je alle updates van bijvoorbeeld Twitter en Facebook en je favoriete blogs in een tijdschrift lay out kunt lezen. Ik gebruik Flipboard best veel, maar eigenlijk liever op de IPad omdat het beeldscherm iets groter is en dit prettiger leest.

Ik vind het ook altijd heel erg leuk om een beetje met foto’s bezig te zijn en van een op het oog saaie simpele foto toch iets leuks te maken. Hiervoor gebruik ik vaak Instagram en heb nu ook Instacollage en Pixlromatic ontdekt. (deze laatste staat nog niet op de foto hierboven maar is inmiddels wel op de Iphone geinstalleerd.) Pixlromatic is qua mogelijkheden voor het bewerken van je foto’s eindeloos en veel uitgebreider dan Instagram. Je kunt de App gratis downloaden en eventueel uitbreiden met meerdere filters en effecten. (dit dan weer wel tegen betaling.)

Ook de Weight Watchers App staat in m’n beginscherm en herinnert me steeds weer aan mijn goede voornemen na de vakantie. In de Weight Watchers App is het on- en offline bijhouden van je punten een fluitje van een cent en kun je bovendien ook allerlei lekkere recepten vinden. Om de App te kunnen gebruiken moet je wel een account aanmaken en een betaald lidmaatschap afsluiten, maar ik ben een WW fan !

Wat zijn jouw favoriete Apps en welke moet ik volgens jou zeker nog downloaden?

This entry was posted in Plog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *