Pakjesavond

20131204-174356.jpg

Tot het moment dat er op de basisschool lootjes getrokken werden voor de Sinterklaasviering geloofden mijn kinderen nog in de goedheiligman. Althans, dat dacht ik…
Ik had ze nog niet ingelicht over het feit dat we al die jaren tegen ze gelogen hadden, ik zag er eerlijk gezegd een beetje tegenop en was zo laf om het aan de juf op school over te laten om het ze te vertellen.

Stiekem bleken ze allang op de hoogte te zijn van de waarheid,
mijn dochter vertelde dat ze opa vlak voor pakjesavond een keertje betrapten terwijl hij een zak met cadeautjes verstopte, navraag leerde dat dit inmiddels al een jaar of twee geleden was en al die tijd hadden ze me niets gezegd omdat pakjesavond altijd zo leuk was en ze nu bang waren dat we deze zouden afschaffen.
Sinterklaas vierden we tot dan toe altijd met alle opa’s en oma’s en de kinderen mochten hun pakjes open maken terwijl wij met z’n allen lekker aan het gourmetten waren.
De traditie van het gourmetten heb ik sinds de onthulling van het geheim van Sinterklaas gewoon voortgezet en morgenavond zitten we daarom weer ouderwets gezellig met opa en oma achter het gourmetstel.
Een verassing heb ik nog wel voor ze, namelijk het toetje ! Een prachtige pietentaart die ik maandag tijdens het teamuitje met mijn collega’s maakte bij Britt’s cakedesigns.

20131204-175846.jpg

Hebben jullie nog leuke plannen voor morgenavond ?

This entry was posted in Food, Plog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *