Roadtrip USA – 1

20120808-085114.jpg

Het enige nadeel van op vakantie gaan naar de andere kant van de oceaan is dat je niet binnen een paar uurtjes op plaats van bestemming bent. Ik was dan ook erg blij dat ik na de lange vlucht van Amsterdam naar New York eindelijk mijn benen weer kon strekken. Aangekomen moesten we alleen nog even onze auto halen in Manhattan en vervolgens ons hotel opzoeken. Het regelen van de auto was gelukkig snel klaar en het verkeer viel mee, dus ik stuurde de auto snel en gemakkelijk de stad uit. De auto die we meekregen is best een hele leuke, een mooie witte Volkswagen Beetle !

Het hotel dat we geboekt hadden lag vlak buiten de stad, in Little Ferry. Omdat we een huurauto hebben is het niet zo praktisch om in de stad de verblijven, het parkeren kost er gemiddeld 20 dollar per uur en opschieten doe je niet echt in het verkeer in Manhattan. Voor 8 dollar per persoon kopen we een retourtje Manhattan en de bus brengt ons rechtstreeks naar de busterminal op 42nd street.

We hebben flink de toerist uitgehangen, kochten een kaart voor 2 dagen voor de hop on – hop off bus zodat we geen enkele bezienswaardigheid zouden missen.
Dat ik na 2 dagen sjouwen in New York behoorlijk vermoeide voeten heb, hoef ik je denk ik niet te vertellen….

20120808-085241.jpg
Empire State Building

20120808-085817.jpg
Freedom tower, de nieuwe wolkenkrabber op de oude locatie van het WTC

20120808-090046.jpg
Skyline Manhattan

Op dit moment hebben we New York verlaten en zijn begonnen aan onze roadtrip, vannacht sliepen we in Atlantic City en we reizen nu verder richting Washington. Hoop dat mijn voeten weer hersteld zijn als we in Washington aankomen !

This entry was posted in Plog and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *