Roadtrip USA – 2

20120816-001028.jpg

Na een nachtje Atlantic city reisden we verder richting Washington. Ik wilde natuurlijk vooral graag het Witte Huis en het Capitool zien dus reed ik richting de National Mall waaraan al deze bezienswaardigheden liggen. De Mall is een gigantisch park dat is aangelegd in de vorm van een kruis en gelukkig vond ik snel een parkeerplekje vlak voor het witte huis.
Bloedheet was het die dag, dus nadat we het Witte Huis (incl. de moestuin van Michelle Obama), het Lincoln Memorial en het Capitool hadden gezien (en ruim 6 km hadden gelopen) doken we snel het koele Air and Space museum van het Smithsonian Institute in.

Het Smithsonian Institute heeft verschillende musea in Washington en deze zijn allemaal gratis te bezoeken. Misschien herken je de naam uit de films “Night at the Museum” ? In het Air and Space museum zijn o.a. een aantal heel oude vliegtuigen te zien waarvan er in ieder geval 1 gebruikt is voor een van deze films.
Na ook nog even het Pentagon gezien te hebben reden we de stad ( met de airco vol aan) weer uit.

20120816-001420.jpg

We vervolgden onze reis richting Williamsburg in Virginia. Williamsburg staat bol van de Amerikaanse historie rondom de burgeroorlog. Grootste trekpleister is hier het openluchtmuseum waar je het complete verhaal rondom de oorlog kunt lezen, horen en beleven. Een dagkaart voor dit museum kost 22 dollar, maar ook zonder dagkaart kun je hier van alles zien. We hebben hier een tijdje rondgelopen en ik heb vooral genoten van het historische sfeertje, wij kochten geen dagkaart en dat betekende dat we de gebouwen niet van binnen konden zien maar ik vond het prima zo.

20120816-001602.jpg

Na Williamsburg vertrokken we naar Wilmington in North Carolina en de volgende dag verder naar Charleston in South Carolina. Alleen al het rijden in deze regio was een belevenis, ik stelde de navigatie in en koos voor “mooie” route in plaats van de gebruikelijke “snelste” route. Ik vond de route inderdaad mooi, we slingerden relaxed over het platteland, maar toen het donker begon te worden vond mijn passagier het allemaal niet zo leuk meer…ik heb het routeprofiel dus maar snel weer veranderd naar “snel” en zo kwamen we toch nog redelijk op tijd aan bij ons volgende hotel in Charleston.

Rondom Charleston zijn veel oude plantages te vinden waarvan je er een aantal kunt bezoeken en kunt zien hoe men vroeger leefde en de hoe het dagelijkse leven van de slaven eruit zag. Het oude historische centrum van de stad is ook prachtig, en vooral aan East Battery zijn een aantal schitterende en goed bewaarde oude woningen te zien. Helaas sloeg het weer aan het einde van de middag om en onweerde en regende het verschrikkelijk, de PGA tour (golf) die in de buurt gespeeld werd, werd daarom afgebroken en wij besloten daarom maar lekker te gaan eten. Ik heb trouwens alweer m’n bord niet leeg gegeten, ik verbaas me er iedere keer weer over hoe groot de porties hier zijn en ben bang dat ik na de vakantie maar weer flink moet gaan ww’en.

20120816-002028.jpg

Volgende bestemming is Savannah in Georgia. Ook Savannah heeft een mooi oud stadscentrum en ook hier hebben we aardig wat kilometers te voet afgelegd. Het is nog steeds ontzettend warm dus kopen we regelmatig een fles water om het verloren vocht weer aan te vullen. Het lopen kost in deze hitte behoorlijk wat energie dus misschien schrik ik na de vakantie toch niet zo heel erg van de weegschaal. In de bomen in de straten van Savannah groeit overal zgn “baardmos”, een prachtig gezicht ! De sfeer in deze regio doet me trouwens denken aan de serie “North and South” met o.a. Patrick Swayze, die ik jaren geleden op tv volgde. Na ons bezoek aan Savannah besluiten we ‘s avonds de volgende dag flink door te rijden naar Florida en willen we overnachten in Daytona Beach.

20120816-002415.jpg

20120816-002535.jpg

This entry was posted in Plog and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *