Sensationail Gel Polish

20130610-184004.jpg

Vind jij het regelmatig lakken van je nagels ook zo’n tijdrovend klusje maar is je budget niet groot genoeg om een gelnagellak in de nagelstudio aan te laten brengen ? Dan is de starterkit van Sensationail misschien iets voor jou !

Wat is het ?

De sensationail starterkit is een complete set met daarin alles wat je nodig hebt om thuis een mooie gelnagellak aan te brengen. In de kit vind je een primer, base en topcoat, gekleurde gellak, gel cleanser, LED lamp, nagelvijl en bokkepootje en pluisvrije doekjes. Het aanbrengen van de gelnagellak is net zo eenvoudig als het aanbrengen van een normale nagellak met het verschil dat je de lak moet laten drogen onder de LED lamp.

Hoe werkt het ?

Je begint met het licht vijlen van je nagels om ervoor te zorgen dat de lak straks goed hecht. Duw je nagelriemen voorzichtig met het bokkepootje terug. Met de gel cleanser op een pluisvij doekje verwijder je de laatste stofrestjes en ben je klaar om te beginnen. Start met het aanbrengen van de gel primer en breng deze langs de randen van de nagel aan. Je mag de primer ook over de hele nagel aanbrengen maar wanneer je dit alleen langs de randen doet is de lak later gemakkelijker te verwijderen. De primer laat je 30 seconden aan de lucht drogen.

Vervolgens breng je de base en topcoat aan, net als nagellak over je hele nagel. Zorg er vanaf nu voor dat je de lak niet aanbrengt op je nagelriemen omdat de lak dan sneller zal loslaten. De base en topcoat laat je vervolgens 30 seconden uitharden onder de LED lamp. Hierna begin je met het aanbrengen van de 1e gekleurde laklaag. Breng een dun laagje aan en laat deze 60 seconden uitharden onder de lamp. Na het uitharden een tweede laagje aanbrengen en opnieuw 60 seconden uitharden. Als laatste breng je opnieuw een laagje base en topcoat aan en deze laat je weer 30 seconden uitharden. Als allerlaatste stap verwijder je met de gel cleanser op een pluisvrij doekje de vochtige laag op je nagels en het resultaat zijn prachtig glanzende gelakte nagels die tot 2 weken mooi blijven !

20130620-090644.jpg

Waar kan ik het kopen en wat kost het ?

De sensationail starterkit is o.a. te koop bij De online Drogist en kost bij hen € 69,99. Deze starterkit is voldoende voor 10 manicures en is daarna weer aan te vullen door de essentials kit aan te schaffen. Ik kocht de essentials kit voor € 19,99 en de Sensationail nagellak gel in de kleur Mauve Maven voor € 14,99. Ik had namelijk al een UV lamp thuis en probeerde het hiermee. De UV lamp blijkt met de Sensationail produkten net zo goed te werken maar het uitharden duurt gewoon iets langer. De timer van mijn UV lamp zette ik bij het uitharden van de kleurlagen op 2 minuten in plaats van 1 minuut en dat werkte prima.

Wat ik ervan vond ?

Het aanbrengen van de gel is net zo eenvoudig als het gewoon lakken van je nagels. Sensationail belooft 2 weken perfect gelakte nagels en die belofte is uitgekomen. Ik heb thuis geen afwasmachine en doe de afwas dus een keer of twee per dag met de hand. Dat betekent veel met mijn handen in het water en als ik gewone nagellak draag ligt dat er na een dag alweer af. De gellak bleef er de afgelopen 2 weken keurig netjes op zitten, slechts 1 nagel chipte een heel klein beetje. Ik ga binnenkort dus zeker nog meer kleurtjes aanschaffen !

 

This entry was posted in Beauty and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *