Stichting Goed Verzorgd Beter Gevoel

In 2005 kwam ik via een artikel in een van de vakbladen voor schoonheidsspecialistes in contact met de Stichting Goed verzorgd Beter gevoel, een samenwerkingsverband van 8 organisaties die actief zijn op het gebied van uiterlijke verzorging of op het gebied van kanker.

De Stichting verzorgt o.a. workshops in ziekenhuizen voor patiënten met kanker, door de behandelingen die zij ondergaan veranderd hun uiterlijk vaak drastisch. Tijdens een workshop worden tips gegeven door een haarwerker/kapper en geef ik als schoonheidsspecialiste adviezen over de manier waarop zij hun (vaak gevoelig geworden) huid het beste kunnen verzorgen.

Chemotherapie bijvoorbeeld, veroorzaakt niet alleen haarverlies maar kan er ook voor zorgen dat je huid droog en schraal wordt. Soms ook ontstaan er plotseling pigmentvlekjes over het hele gezicht en vaak verdraagt je huid de produkten die je al jaren gebruikt plotseling niet meer.
Belangrijk is dan om produkten te gebruiken die je huid zo min mogelijk zouden kunnen irriteren. Je moet daarbij denken aan een reinigingsprodukt zonder parfum, lotion zonder alcohol en een dag- en nachtcreme met een minimale hoeveelheid sterke werkstoffen. Anti-rimpel cremes bevatten veel van deze werkstoffen en die zou je dus beter kunnen vermijden.
Overigens verschillen de bijwerkingen en de ernst ervan van persoon tot persoon en zijn deze ook afhankelijk van het soort behandeling dat gegeven wordt.

De workshops worden op dit moment al in 45 (!) ziekenhuizen in Nederland gegeven en om de diverse activiteiten te kunnen organiseren is Stichting Goed Verzorgd, Beter Gevoel afhankelijk van giften en donaties. Dankzij deze giften kunnen onder andere de workshops Goed Verzorgd, Beter Gevoel voor patiënten zonder kosten voor de deelnemers worden georganiseerd.

Wil je het werk van Stichting Goed Verzorgd, Beter Gevoel steunen?
Stort dan je bijdrage op rekening nummer: 62.10.61.352 van Stichting Goed Verzorgd, Beter Gevoel te Zeist

Voor meer informatie zie www.goedverzorgdbetergevoel.nl

This entry was posted in Beauty and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Stichting Goed Verzorgd Beter Gevoel

  1. Pingback: Tweets die vermelden Stichting Goed Verzorgd Beter Gevoel - Studioperess -- Topsy.com

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *