Theehuis Dennenoord – Tea Time !

 

Mijn ouders hadden vroeger een eigen zaak, babyspeciaalzaken met vestigingen in Emmen en Almelo. We reden vaak met het hele gezin naar de zaak in Almelo via het kleine plaatsje Nutter waar we dan stopten om een lekkere pannenkoek te eten in het kleine pannenkoekenrestaurant dat daar gevestigd was. Het pannenkoekrestaurant is inmiddels omgetoverd tot een prachtig sfeervol theehuis.

Theehuis Dennenoord ligt op een prachtige locatie, een klein beetje verscholen in de bossen en altijd wanneer ik er kom krijg ik dat lekkere vakantie gevoel. In de omgeving kun je mooie fiets- en wandeltochten maken en na de inspanning is het dubbel genieten van de meest lekkere Engelse specialiteiten die men er serveert. Bekend is natuurlijk de Engelse High Tea, een theemaaltijd met scones, teabread, sandwiches, taart en diverse hartige lekkernijen. Voor de High Tea betaal je € 21,50 p.p incl. een pot thee. De High Tea is wat mij betreft echt een aanrader, een tijd geleden reden wij er voor het vrijgezellenfeestje van mijn vriendin speciaal voor naar Nutter !

Het theehuis heeft een echte Engelse menukaart zodat je ook gewoon van een lekker Engels ontbijt of lunch kunt genieten. Geadviseerd wordt om van tevoren wel even te reserveren, dit gaat heel gemakkelijk via de website van het Theehuis.

Achter het Theehuis is de voormalige schuur omgebouwd tot Restaurant the Barn waar men iedere maand een nieuw menu serveert. Bovendien kun je in the Barn ook terecht voor een Evening Tea die gebaseerd is op de High Tea. Bij de Evening Tea worden in plaats van sandwiches een aantal extra hartige en warme gerechtjes geserveerd die geinspireerd zijn op het maandmenu. Behalve een kop thee zal een bijpassend wijntje hier op dit tijdstip vast lekker bij smaken !

Dineren in The Barn

 

Behalve eten en drinken kun je bij het Theehuis ook vakantie vieren, op het terrein staan 7 vakantiehuisjes die je per week, weekend of midweek kunt boeken en die bijzonder geschikt zijn voor de rustzoeker of het gezin met kleine kinderen. De huisjes zijn geschikt voor 2 of maximaal 6 personen en zijn stuk voor stuk naar vogels genoemd, wat dacht je van een heerlijk weekend voor 2 in “Roodborstje”?

Terras “Roodborstje”

Het Theehuis is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur, The Barn is open van vrijdag tot en met zondag vanaf 17.30 uur. Wil je verzekerd zijn van een tafel dan kun je het beste even reserveren, via de website of telefonisch op telefoonnummer: 0541 680790. Je vindt Theehuis Dennenoord aan de Vasserweg 37 in Nutter

 

Bron foto’s: Theehuis Dennenoord

This entry was posted in Food, Plog and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *