Niet meer vanzelfsprekend

Ze leefden nog lang en gelukkig.  Een leuk huis, een mooie auto en leuke kinderen samen met een leuke man.

Wat als dat ideale plaatje ineens niet meer zo vanzelfsprekend is ? Wat als je hele wereld al dan niet plotseling in elkaar stort en het toekomstbeeld dat je van jouw leven had ineens helemaal veranderd moet worden ?

Waarschijnlijk ben je ontzettend bang voor wat er allemaal komen gaat, kun je in het huis waar je nu woont blijven wonen, hoe zal het met de kinderen gaan en… shit, nu moet jij voor het inkomen gaan zorgen ! Mijn advies: knok ! Knok voor wat je waard bent en laat de buitenwereld zien dat jij in je eentje best voor jezelf en voor je kinderen kunt zorgen zonder heel erg afhankelijk te zijn van de partneralimentatie van je ex. Dat je die mooie auto en dat leuke huis in moet ruilen voor een 15 jaar oud barrel en een slaapkamer met tochtgaten van hier tot Tokio is natuurlijk even wennen. Na 2 jaar nog steeds een keuken zonder grote koel/vriescombinatie en afwasmachine, bestek van de Xenos dat spontaan door midden breekt en een TV van formaat schoenendoos in je woonkamer,  maar weet….uiteindelijk zul je alles wat je over een paar jaar om je heen ziet en hebt bereikt alleen maar aan jezelf te danken hebben ! Die auto zal dan vast en zeker zijn vervangen, de tochtgaten gedicht, een mooie Amerikaanse koelkast naast de afwasmachine in je keuken, het bestek ingeruild voor een mooie complete bestekcassette en aan je wand hangt inmiddels een mooi groot beeldscherm.

Maar het allerbelangrijkste; je leeft nog ! Na alle momenten van wanhoop en verdriet (die best lang kunnen duren hoor !) heb je misschien een veel leukere man leren kennen en bovendien heb je de leukste baan van de wereld. Neem van mij aan: komt goed schatje !

This entry was posted in Plog. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *