Verzorging voor je lippen

image

Tijdens de koude wintermaanden heb ik er altijd extra last van, droge lippen en velletjes op mijn lippen. Hieronder wat tips voor de verzorging van je lippen en mijn 3 favoriete lipverzorgingsproducten.

 

* Hele droge lippen kun je voorzichtig scrubben met een speciale lipscrub van bijvoorbeeld Lush maar je kunt deze ook zelf maken met wat kristalsuiker en olijfolie. Masseer dit zachtjes over je lippen en je bent direct van die vervelende velletjes af.

* Je kunt je lippen ook scrubben met je tandenborstel. De massage zorgt ook voor een goede doorbloeding waardoor je lippen iets roder zullen kleuren. Zet niet teveel druk, de huid van je lippen is erg gevoelig.

* Smeer je lippen regelmatig in met een fijne lippenbalsem, eventueel kun je ook vaseline met wat honing mixen.

Mijn 3 favoriete lipverzorgingsproducten

Smith’s Menthol and Eucalyptus Balm – Rosebud

image

Rosebud Perfume Company werd opgericht door George F. Smith in 1892. Wat begon als een kleine drogisterij is nu een enorm merk geworden dat inmiddels over de hele wereld bekend is. Inmiddels heb ik zelf al 2 van deze blikjes met balsem omdat ik de eerste kwijtraakte en perse een nieuwe wilde. Ik vond de verloren schat natuurlijk terug en heb nu een back up. Deze balsem is niet alleen goed voor zachte lippen maar je kunt hem ook op andere droge of geïrriteerde plekjes gebruiken.

image

Verkrijgbaar bij o.a. Douglas voor € 10,95

Burt’s Bees Lipbalm with Pommegranate oil

image

Imker Burt maakte bijenkaarsen van bijenwas. Als experiment ontwikkelde hij een lipbalsem van deze bijenwas en bracht deze op de markt. Inmiddels zijn ze in allerlei vormen en soorten te koop en volgens mij ook best populair in Nederland. Deze lippenbalsem bevat geen parabenen en minerale olie en  is niet getest op dieren.

image

Verkrijgbaar bij Kruidvat of Douglas voor € 3.95

Catrice Beautifying Lip Smoother

image

Deze lipverzorger kocht ik afgelopen zomer tijdens mijn vakantie. Door de zon waren mijn lippen wat geïrriteerd en omdat ik geen lippenbalsem bij me had kocht ik deze. De Lip Smoother geeft een lichte subtiele kleur aan mijn lippen en bevat best wel wat verzorgende ingrediënten zoals shea boter en jojoba olie.

image

Verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister voor € 3,59

Wat doe jij om je lippen zacht te houden en wat is jouw favoriete product daarvoor?

This entry was posted in Beauty and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *