Vichy Idéalia BB Cream

Sinds Garnier in 2011 de BB cream in Nederland introduceerde is deze niet meer weg te denken uit de schappen van de drogist/parfumerie en hebben veel andere merken ook hun eigen BB cream op de markt gebracht.

Kort na de introductie in 2011 kocht ik een tube BB Cream van Garnier en ik was eerlijk gezegd niet zo heel erg enthousiast. Voor mijn huid was de crème niet voedend genoeg en ook vond ik de crème niet lekker uitsmeren. Ik stapte dus al snel weer over naar mijn oude vertrouwde Daywear van Estee Lauder en liet de BB Creams daarna links liggen.

Nog niet zo lang geleden introduceerde Vichy haar Idéalia BB Cream en omdat mijn Daywear bijna op was besloot ik het toch maar weer eens te gaan proberen, ik kocht de crème voor € 19,95 ( de adviesprijs is € 23,95) bij mijn apotheek.

Vichy Idéalia BB Cream belooft de huid te verhelderen, hydrateren, fijne lijntjes te laten vervagen en een mooie huidstructuur te geven. Daarnaast laat het donkere vlekken verminderen en beschermt het tegen UVA (huidveroudering) en UVB (verbranden) straling door de SPF 25.

De crème bevat o.a. Kombucha, dit is het ingrediënt dat ervoor zorgt dat alle huidlagen minder grauw worden en dus de huid verhelderd. Verder bevat de crème vitamine E en is het verrijkt met kalmerend en herstellend thermaal bronwater van Vichy. Doordat de crème geen parabenen bevat is ze geschikt voor vrijwel alle huidtypes maar als je een erg droge huid hebt is het misschien prettig om er nog een aparte moisturizer onder te gebruiken.

Ik gebruik de crème nu inmiddels een week of drie en ik ben er erg tevreden over. Deze BB cream voedt mijn huid voldoende, smeert lekker en gemakkelijk uit en geeft mijn huid een mooie glans. Ik gebruik niet dagelijks een foundation maar vind de subtiele dekking van de crème erg mooi. Ik heb de kleur light gekocht maar er is ook een donkerdere variant verkrijgbaar. De crème is verpakt in een mooie roze langwerpige tube van 40 ml. en heeft een klein tuitje waardoor de tube gemakkelijk en hygiënisch doseert. Mijn toch wel wat dure Daywear van Estee Lauder heb ik inmiddels leeg gemaakt, ik ben erg tevreden over de BB Cream van Vichy dus wat mij betreft is deze aankoop zeker voor herhaling vatbaar!

This entry was posted in Beauty and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *