Vichy Idealia vs Guerlain Lingerie de Peau

image

Al sinds april 2013 ken en gebruik ik de Vichy Idealia BB cream en deze bevalt mij nog steeds heel erg goed. Ik schreef er in die tijd ook een review over, deze vind je hier.

Een aantal weken geleden gebruikte ik de cadeaukaart die ik nog had van Douglas om de Lingerie de Peau van Guerlain aan te schaffen want ik had er al wat entousiaste reacties over gehoord. Ik moet toegeven dat ik deze waarschijnlijk niet gekocht had als ik de cadeaukaart niet had gehad want de prijs van deze BB cream is best pittig.

Betaal je voor de Vichy Idealia al ongeveer 20 euro, de prijs van de Lingerie de Peau ligt maar liefst rond de 45 euro.

Nu ik beide BB creams in mijn bezit heb is het tijd om ze met elkaar te vergelijken, want is een BB cream die zoveel duurder is nu ook zoveel beter?

image
Zonder make-up

Over de Vichy Idealia BB cream heb je dus in een oude post al kunnen lezen, maar wat belooft Guerlain over de Lingerie de Peau?

Guerlain belooft hydratatie, bescherming, glans, correctie en egale teint. De creme bevat onder andere siliconen en vochtbindende ingredienten zodat het met de hydratatie, glans en egale teint wel goed zit. Ik heb geen nare en vervelende ingredienten op de lijst kunnen vinden.

Beide cremes zijn verpakt in een handige en hygienische tube waarbij Guerlain de voorkeur krijgt omdat deze ook nog eens een pompje heeft. De Vichy creme heeft een klein tuitje waarmee je ook gemakkelijk kunt doseren maar een pompje heeft qua hygiene een streepje voor.

De cremes zijn zowel met een kwast als met de vingers prima aan te brengen en vlekken vrijwel niet. Wat me wel opvalt is dat ze echt even tijd nodig zijn om te “smelten” op de huid. Direct na het aanbrengen zijn ze nog vrij zichtbaar maar na een minuut of 10 is dat pas verdwenen. Als je het effect na aanbrengen niet mooi vindt moet je dus heel even wachten en na de 10 minuten nog eens in de spiegel kijken.

Beide cremes zorgen voor een mooie stralende teint op mijn huid. Je kunt ze eventueel nog afpoederen maar dat doe ik zelf nooit. Ik houd ook niet van een hele matte foundation en heb liever iets glans in mijn gezicht.

Qua gebruik en comfort zijn beide cremes wat mij betreft even goed, maar uiteindelijk wint de Lingerie de Peau het toch van de Idelia creme omdat deze net iets meer dekking geeft. Zie het bewijs op de foto’s.

image
Lingerie de Peau
image
Idealia BB Cream

De conclusie in deze is dus dat het misschien toch loont iets meer geld uit te geven aan een duurdere creme, maar de keuze blijft natuurlijk aan jezelf.

This entry was posted in Beauty and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *