Wenkbrauwen

image

Wenkbrauwen, ze bepalen voor een groot gedeelte je gezicht en gezichtsuitdrukking. Teken je ze te hoog dan zul je constant verbaasd kijken en teken je ze te laag dan zal iedereen denken dat je boos bent.

De ideale vorm van de wenkbrauw

De ideale vorm wenkbrauw heeft bijna niemand, zijn de jouwe van nature wel perfect dan heb je pure mazzel. De vorm van de ideale wenkbrauw kun je als volgt bepalen:

Leg een potloodje langs je neus en binnenooghoek. Langs de binnenkant van het potlood hoort je wenkbrauw te beginnen. Het eindpunt bepaal je op dezelfde manier maar hierbij leg je het potlood langs je neus en buitenooghoek. Aan de binnenkant van het potlood hoort de wenkbrauw te eindigen. Daarnaast heb je natuurlijk nog een boogje in de wenkbrauw die een hoogste punt heeft. Dat hoogste punt kun je bepalen door recht in de spiegel te kijken en ongeveer boven de iris van je oog moet de wenkbrauw weer naar beneden beginnen te lopen.

Als je je wenkbrauwen wilt gaan bijtekenen met een potlood of poeder kun je op deze drie punten een heel klein stipje zetten zodat het tekenen gemakkelijker zal gaan.

Hoe hoog moet ik mijn wenkbrauw tekenen?

Je moet natuurlijk ook nog de juiste hoogte voor het tekenen van je wenkbrauwen bepalen. Hiervoor neem je de ruimte vanaf je oog ter grootte van je oog. Dus; tussen je oog en je wenkbrauw zit net zoveel ruimte als je oog groot is.

Waarmee teken ik mijn wenkbrauwen het beste?

Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Ikzelf kleur mijn wenkbrauwen het liefst in met een speciale wenkbrauwpoeder die tegenwoordig in bijna iedere parfumerie of drogist verkrijgbaar is. Soms verkopen ze hierbij ook malletjes die je kunnen helpen een perfecte vorm te maken. Deze malletjes vind ik zelf alleen maar handig als je vrijwel helemaal geen wenkbrauw van nature hebt. Eventueel kun je trouwens ook een matte bruine oogschaduw gebruiken om je wenkbrauwen in te kleuren. Voor het inkleuren of bijtekenen kun je ook een potlood gebruiken. Zorg er hierbij voor dat je schetst en niet een harde lijn tekent. Doe alsof je haartjes tekent, dit zorgt voor het meest natuurlijke effect. Na het bijtekenen of inkleuren is het mooi om nog even met een kammetje of kwastje of eventueel een wattenstaafje door je wenkbrauwen te gaan om de kleur een beetje te blenden en het resultaat nog wat natuurlijker te laten lijken.  Ook zijn er tegenwoordig mooie wenkbrauwgels waarmee je je natuurlijke wenkbrauw extra kunt accentueren.

Begin niet met direct heel veel product aan te brengen maar start met subtiel inkleuren. Als je te fanatiek start met het inkleuren van je wenkbrauwen zul je bij een blik in de spiegel waarschijnlijk schrikken van jezelf. En dat is niet de bedoeling toch?

Onthoud vooral dat bijna niemand van nature de perfecte wenkbrauw van zichzelf heeft en bovendien is geen gezicht symmetrisch. Je zult bij een goede inspectie van je wenkbrauwen al snel opmerken dat er zelfs verschil in de rechter- en linkerkant van het gezicht is.

Lukt het je niet zelf om een mooie wenkbrauw te maken, overweeg dan eens een afspraak bij de schoonheidsspecialiste te maken. Zij kan je wenkbrauwen in een mooi model epileren of harsen zodat het bijtekenen een makkie wordt.

 

Ben jij blij met je wenkbrauwen? 

This entry was posted in Beauty and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *