Zomer !

Eindelijk, zon ! We hebben er lang op moeten wachten en sommige mensen waren wanhopig, maar hij schijnt eindelijk.

Helaas is niet iedereen gecharmeerd van deze buitentemperaturen, ik hoorde in de supermarkt alweer iemand mopperen dat het veel te warm buiten is en dat hij de rest van de dag fijn binnen zou blijven zitten. Lekker doen joh, maar ik geniet hiervan !

Als je, net als ik, gewoon moet werken heb je misschien een beetje pech maar ik hoop dan voor je dat het op je werkplek qua temperatuur best uit te houden is. Ga na werktijd lekker langs de supermarkt om vlees te halen voor een onverwachte bbq, of bel je wederhelft om af te spreken na werktijd lekker een terrasje te pakken. Ik werk veel thuis en verplaats mijn werkplek gewoon naar mijn dakterras, een lekker verfrissend drankje erbij en ik houd het prima uit !

Als je vandaag een vrije dag hebt zijn de mogelijkheden legio, lekker naar het strand of het zwembad of gewoon lekker in de schaduw in je eigen tuin.Vergeet daarbij niet dat je bij deze temperaturen voldoende moet drinken en dat je je huid goed tegen de zon beschermt. Huidkanker komt tegenwoordig steeds vaker voor en daarnaast zorgt de zon ook voor een snellere huidveroudering. Voor het gezicht is het goed om een zonneprodukt met een zo hoog mogelijke beschermingsfactor te gebruiken, ik kies zelf altijd voor spf 50+ omdat mijn huid heel gevoelig is voor pigmentvlekjes (zwangerschapsmasker of melasma) en deze vlekjes verdwijnen helaas niet meer zomaar. Voor je lichaam kun je ook gerust een produkt kiezen met een hoge beschermingsfactor, je wordt echt wel bruin hoor ! Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe geleidelijker je bruin wordt en hoe langer je kleurtje mooi blijft. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek bewezen dat je naarmate je vaker verbrand bent, de kans op huidkanker steeds groter wordt. Gewoon lekker en veel smeren dus.

Na een warme dag is er niets lekkerder dan douchen met je favoriete doucheprodukt, en vergeet je daarna niet heerlijk royaal in te smeren met een aftersun produkt. Het gebruik van de aftersun zorgt er namelijk ook voor dat je bruine kleurtje langer mooi blijft.

Kijk voor alle tips en info over verstandig zonnebaden ook nog even op deze website, dan kom jij de zomer helemaal safe en mooi gekleurd door !

 

This entry was posted in Beauty, Plog and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *